SNEEUW
       
     
HOOP
       
     
       
     
FAKE IT TILL YOU MAKE IT
       
     
ECHO_STILL4.png
       
     
GRADING
       
     
ECHO_STILL6.png
       
     
LENZEN
       
     
ECHO_MAKING_OFF3.jpg
       
     
       
     
Hardwell & Jonathan Mendelsohn - Echo (1/2)

director: Robin Piree
production: RPME

Het verhaal van een weduwnaar die met hulp van een vriend een tocht maakt naar z’n verleden. 

SNEEUW
       
     
SNEEUW

In het voorjaar van 2015 kwam de vraag naar een videoclip voor dit nummer. Er was echter een eis aan verbonden: het moest en zou zich in de sneeuw afspelen. Op dat moment was er in Europa nergens sneeuw te bekennen behalve in Bulgarije. Dus Bulgarije it was

HOOP
       
     
HOOP

Na de conceptontwikkeling duurde het even voordat alles in orde was maar ondertussen was de sneeuw langzaam aan het verdwijnen in Bulgarije. De hele reis hebben we gebeden en gesmeekt voor sneeuw maar wellicht hebben we iets te hard gebeden. Eenmaal aangekomen begon het te sneeuwstormen en werden de oorspronkelijke locaties gecanceled omdat deze onbereikbaar waren geworden. Ons improvisatie vermogen werd op de proef gesteld!

       
     
Hardwell & Jonathan Mendelsohn - Echo (Making Of) (2/2)
FAKE IT TILL YOU MAKE IT
       
     
FAKE IT TILL YOU MAKE IT

De top van de oorspronkelijke berg was niet te bereiken en dus moesten we ons op een lager pad begeven. Door uitgekiende composities en de juiste hoeken te pakken konden we alsnog het hoogtegevoel suggereren.
Pijnlijk bleef het, dat op de achtergrond de berg die we niet konden beklimmen ons vrolijk stond toe te lachen. (Niet te zien op deze foto)

ECHO_STILL4.png
       
     
GRADING
       
     
GRADING

De grading hebben we gebaseerd op dit schilderij van Caspar David Friedrich ‘The Wanderer’. Prachtig werk geleverd door colorist Wouter Suyderhoudt bij Filmmore die op subtiele doch sterke wijze een onderscheid heeft gemaakt in de drie verhaallijnen. 

ECHO_STILL6.png
       
     
LENZEN
       
     
LENZEN

Om het nostalgische en romantische gevoel van de clip te ondersteunen hebben we gekozen voor de S2 superspeed panchro’s. Deze lagen ergens te verstoffen op een plank bij de rental maar toevallig viel mijn oog erop. Weg fancy lenzen en kom maar met de feel

ECHO_MAKING_OFF3.jpg